Brockholes Visitor Centre
Samlesbury, Lancashire

Marsh Arabs, Tiger River

1/6

1/5

  • Brockholes Visitor Centre, Samlesbury, Lancashire
  • Project: New visitor centre and masterplan
  • Client: Lancashire Wildlife Trust
  • Duration: 2008 – 2012
  • Status: Built
  • Mies van der Rohe Award 2013, Shortlisted
  • RIBA Award: National 2012, Winner
  • RIBA Award: Regional Conservation 2012, Winner
  • Civic Trust Award: Special Award: Sustainability 2012, Winner
  • Building Awards: Sustainability Project of the Year 2012, Winner
  • Sustain' Award: Architecture and Design 2012, Winner
  • North West Regional Construction Award 2012, Winner
  • Wood Awards: Commercial and Public Access 2011, Winner
Publications

1/3

'The design of this building takes away all the apparent conflicts between architecture and sustainability ...'

Max Fordham, Civic Trust Awards National Panel 2012

1/398% air

'A loo, a brew and a view'

Adam Khan, Brockholes Visitor Centre – consumption, landscape, infrastructure, Quarderns

1/5Weddings, sunsets and rainbows

Site visit, 2011

1/8

Collaborators: Jonathan Cook Landscape Architects, Jackson Coles, Max Fordham, Price & Myers

Related Projects